Želeli ali ne, prisiljeni smo ostati doma in se družiti. Pretekli teden ste verjetno pogledali kak družinski film, se pogovarjali o korona virusu, ki je takole zajezil našo svobodno izbiro, odšli na bližnji travnik ali napisali domačo nalogo. Sedaj je en teden prisilnega dopusta mimo in če ste v tem času karantene že izčrpali ideje kaj početi z otroci, vam predlagamo naslednje:

1. Generalno očistite dom in podarite uporabne stvari, ki jih ne potrebujete več

Glede na to, da se je svet skoraj začasno ustavil, imate več kot dovolj časa, da naredite čistko tudi v vašem domu. Katerih svari niste v roko prijeli, oblekli ali uporabili več kot eno leto? Če so v dobrem stanju in menite, da bi lahko koristile še komu drugemu, jih podarite naprej.

2. Narišite risbico in jo podarite babicam, dedkom in drugim sorodnikom

Koga so babice in dedki neizmerno veseli? Vnučkov seveda! Sedaj ko jih ne morete obiskati tako pogosto, bodo zagotovo veseli risbic, ki jim bodo narisale nasmešek na obraz, hkrati pa bodo lažje odštevali dni, da se boste skupaj igrali. Pri ustvarjanju se lahko poigrate z različnimi tehnikami in barvami, vsak izmed družinskih članov, pa naj prispeva delček ustvarjanja k risbici.

3. Med seboj se zabavajte s čarovniškimi triki

Pojdite izven cone udobja in se prelevite v čarovnike! Zagotovo poznate kakšen trik, s katerim boste ukanili družinske člane in igro odeli v tančico skrivnosti, če ne pa povprašajte strica Googla. Neizmerno se boste zabavali, otroci pa si bodo namesto karantene zapomnili »Zabaven čarovniški dan«.

4. Izdelajte družinski dnevnik hvaležnosti in pozitivnih misli

Sedaj je več kot primeren čas, da se pogovorite po vrednotah, kaj je v življenju resnično pomembno, kaj si želimo in za kaj smo hvaležni. Izdelajte poseben dnevnik, v katerega dnevno zapisujte dogodke, ljudi in stvari, za katere ste hvaležni, zraven pa ne pozabite na pozitivno misel, ki vas bo spremljala čez dan.

5. Poiščite stare albume in se obujajte spomine na lepe trenutke

Se spomnite kako je bilo, ko ste bili dojenček, se prvič naučili vozit kolo ali prvič sedli na letalo? Pobrskajte med fotografijami in obudite spomine na otroške dni. Otrokom pripovedujte kako je bilo v vašem otroštvu, da bodo dobili predstavo, kako zelo so se časi spremenili.

6. Sestavite tedenski jedilnik in v prihajajočem tednu kuhajte po njem

Sedaj, ko ni priporočljivo hoditi vsak dan v trgovini morate biti pri kuhanju kosila bolj kreativni, da uporabite sestavine, ki jih imate doma. Veliko bolje bo, da si tedenski jedilnik vnaprej zorganizirate, pri kuhanju pa naj pomagajo vsi družinski člani.

7. Preganjajte dolgčas ob igranju različnih namiznih iger

Človek ne jezi se, šah, domino, karte, spomin, mikado palčke, sestavljanke, Monopoli… Priredite lahko celo maraton namiznih iger in na koncu razglasite skupnega zmagovalca.

8. Specite piškote in se po kosilu posladkajte

Pobrskajte po slastnih receptih na različnih portalih, blogih ali kuharskih knjigah in  v kuhinji ustvarite omamne vonje sladkih dobrot. Zares slastne slaščice boste našli na blogu www.leaneen.com, za kalorije pa žal ne odgovarjamo 😊

9. V hiši oz. stanovanju si iz različnih predmetov izdelajte oviratlon in ga skušajte premagati

Uporabite različne predmete kot so stol, deska, košara za perilo, koš, mamina roža, mizica, itd. in sestavite poligon z ovirami. Naj se tekmovanje v oviratlonu prične! Lahko se dogovorite, da zmagovalec ne rabi pospravljati 😊

10. S pomočjo BucketLista za družine načrtujte poletne aktivnosti, ko bo konec korona karantene[/su_column][/su_row]

KONTAKT:
040-667-660
nika(@)bucketlist.si

PODJETJE:
Davor Repec s.p.
Na Jožefu 46a
2310 Slovenska Bistrica

Copyright 2018 BucketList dnevnik. Vse pravice pridržane.